Mitt Nya Liv

Varning för bedragarnas nya bluff-sms.

Av Anneli Gustavsson - 2017-11-22 17:26


 

 

 

Det som vid första anblick kan se ut som en personlig hälsning från en gammal vän är i själva verket ett nytt bluff-sms som cirkulerar.


– Jag tycker absolut inte att man ska ringa upp för att ta reda på vem det är, säger Jan Olsson på polisens bedrägericentrum till Aftonbladet.se.



Nu cirkulerar nya bluff-sms som är personligt riktade till mottagaren. Aftonbladet.se skriver att sms:et exempelvis kan lyda ”Hej Peter, har du möjlighet att ringa mig omgående på 0722869581, väldigt viktigt! //Din gamle vän Johan”.

 

Meddelandet ska ha skickats ut till flera svenskar under helgen och det är ännu oklart vad som händer om man ringer numret. Enligt Jan Olsson på Nationellt bedrägericentrum rör det sig antingen om bedragare eller ett sätt att locka in kunder till en verksamhet.

 

– Jag tycker absolut inte att man ska ringa upp för att ta reda på vem det är, säger Jan Olsson till Aftonbladet.se

 

Han påpekar att man aldrig ska ringa upp okända nummer eller klicka vidare på länkar som man får skickade till sig via e-mail eller sms från främmande nummer eller e-postadresser.

 

– Är det ett betalsamtal så är chansen väldigt, väldigt stor att du inte får tillbaka dina pengar och dessutom är chansen att polisen ska kunna utreda det väldigt, väldigt liten, säger Jan Olsson, till tidningen.

 

Det är okänt hur många abonnenter runt om i Sverige som nåtts av bluff-sms:et.

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards