I går blev jag sugen på fisk, har ju ätit min kycklinggryta ett par dagar nu så det fick bli torsk i ugn i dag..
Jag gör ju en liten god "gegga" till som jag lägger på fisken o det blir så gott, synd att torsk är så dyrt. Har lite svårt med lax nu,, åt det mycket ett tag o den har en speciell smak så torsk blir det för mig.
RECEPT; 200* i mitten av ugnen, över o undervärme. Ca 30 min det kan skilja sig från ugn till ugn, man får känna sig för.
Torsk 4-pack
1 pkt färska champinjoner
1st Gul Lök
3st Vitlök
1 pkt Bacon
1 st Paprika
1 brk Vattenkastanj
1 st Zucchini
2 st Citroner,, den här gången hade jag bara i juicen/saften från båda citronerna.
Grädde,, jag tog inte den som var på bilden utan tog matlagningsgrädde istället.
En liten gnutta socker
Sweet chilisås
Salt
Citronpeppar
Här är ingredienserna.
Kör ofta med vattenkastanjer i maten för det blir ett härligt krisp.
Älskar torsk =)
Bryner till baconet ganska hårt,, älskar när det är knaprigt.
Så här ser vattenkastanjerna ut.
Hackar ner dom lite, det är inte så noga.
1. Paprika. 2. Vattenkastanj. 3. Champinjoner. 4. Zucchini.
Hackar vitlöken lite grovt oxo. Sen finhackar jag även den gula löken.
Låter det gotta till sig..
Har inte ner vitlöken direkt utan väntar en stund.
Låt allt sjuda ihop så det blir krämigt.
Så här mycket citronjuice blev det av 2 st citroner. Jag tog inte zest den här gången.
Salta o peppra (citronpeppar) på båda sidorna.
Lägger sen på en rejäl klick med det gottiga =)
Ha först in det i bakplåtspapper o sen aluminiumfolie så inte den goda juicen som blir av fisken rinner ut..
Nu var det så att jag var så hungrig så jag glömde ta kort på den färdiga fisken, men jag ska försöka komma ihåg i morgon om jag kan ta ett då =) Till detta serverades färsk potatis.. Jag är så dålig på sallader nu för tiden. Förr gjorde jag jämt sallad.
Detta är riktigt gott,, ja jag tycker det i alla fall =)
Hoppas att det ska smaka. Lycka Till