Mitt Nya Liv

Morotskaka. Roy Fares recept.

Av Anneli Gustavsson - 2020-08-23 20:15


Roy Fares säger ;  Morotskaka är en tidlös klassiker som alla borde testa! Att baka den är inte alls svårt och med detta recept blir den sådär härligt saftig och god!

 

Ja kan inget annat än att hålla med om att den blir härligt saftig o god o den är lätt att göra..

 

Men,,, jag fick problem med frostingen den här gången. Jag har gjort den innan o det har inte varit några problem.. Den här gången blev frostingen för lös,,, alldeles för lös så det hade inte gått att ha på kakan. 

 

Jag hade i ett extra paket florsocker o lite mer smör men det blev inte bättre ändå. Sen fick jag ett tips inne på en fb sida att jag kunde ha i lite marsanpulver så det hade jag o ställde in den i kylen. Den blev bättre så jag kunde smeta på den på kakan o sen gick jag in med den till mamma.. Ja,, jag bakade den till mamma,, jag har kvar sen jag bakade sist.. Hon tyckte att den blev god så det var bra. 

 

Det är SÅ gott med morotskaka,,, men jag äter ju inget sånt själv. Frysen är full så jag kan inte baka mer.. Jag har så jag kan fylla den lite med en gryta som jag ska göra i morgon, sen har jag kanske lite lite kvar så jag kan baka en liten kaka.. Kanske dajmkaka, har massor med choklad i kylen,, med daim,, dubbla stycksaker.

 

Nåja,,, här kommer i alla fall receptet till morotskakan;



 

Det var lättare att hälla upp allt separat först o sen ha i det för då visste jag att jag hade gjort rätt o med rätt mängd.. Så här ska jag göra sen oxo.


 

Jag hade i bakplåtspapper o sen smörade jag kanterna o hade på lite mjöl.. Du kan ta vanligt smör/margarin eller flytande margarin.


 

Jag vispade ihop socker o ägg fluffigt.


 

Hällde i oljan o vispade en stund till.


Då blev det så här. Hällde över det i en större bunke för jag skulle ha i det andra oxo.


   

Jag blandade ihop alla torra ingredienser o rörde om ordentligt så det blev riktigt blandat.


 

Siktade i det i fluffet o sen vispade jag ihop det lite.


 

Jag satte mamma på att riva morötterna,, jag måste ju vara smart så det slapp jag =)


Vispa samman allt.


 

Så här blir det.. Det doftar så gott o det smakar oxo gott,,, innan det är klart =)


   

In i mitten av ugnen..


 

Låter den svalna helt i formen innan jag tar ut den.


 

Jag hade en lite större form än vad Roy har så den här blir inte lika hög,, men mamma ville ha det så här.. Förra gången tog jag fel form o det tyckte mamma var lagom så då gjorde jag som hon ville.


 

Det är inget fel på tjockleken heller,, den funkar bra.

 


      

Vispade ihop frostingen.. Den var bra från början men folk säger olika,, vispa länge länge så blir den fluffig medans andra säger att man inte ska vispa länge o en del säger att man ska vända ner florsockret.. Hade visst ingen bild på när jag hade haft i florsockret..

 

  

Detta är limesockret.. Ta socker o riv limen o blanda ihop. Skålen till höger har inget med limesockret att göra,, det är florsocker.. 


 

 

Så här blev den.. Som ni ser så är frostingen lite rinnig men mamma fryste in den på 2 brickor o sen ska hon lägga dom i burkar med bakplåtspapper mellan,, det måste man.. Hon tyckte att den blev god..

  



Detta blev över på frostingen.. Eftersom jag hade i 1 pkt extra o marsanpulver o fick stå i kylen över natten så var den hårdare på morgonen så nu har jag fryst in det så jag kan ha det till en annan gång.. 

 

Ja den här gången fick jag kämpa lite, jag vet inte vad som gick fel för jag gjorde exakt som Roy Fares gör.. Jag vägde allt,, ja nån gång måste det väl strula lite,, men huvudsaken är att det blir bra i slutänden =)

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards