Jag har fått dille på sushi på gurka eller gurksushi eller hur man vill säga =) Det är så otroligt gott o man blir mätt.
Det är enkelt att göra oxo o gör man mer än man orkar äta upp så smakar det lika gott dagen efter.
RECEPT;
Jasminris 4 portioner, bara för att jag ska ha lite extra.
3 Gurkor
3 pkt Crabsticks
4 Avokado
Sriracha mayo
Risvinäger
Soya
Wasabi,, mycket wasabi
Jag kom på nu att jag glömde blanda i antingen philadelphia ost eller cream chees med riset =)
1. Kokar riset o låter det svalna. Har i risvinäger,, men det gör varken till eller från, kanske gör jag fel =) Har även i rätt så mycket mayo samt soyan med wasabin i o blanda ihop.
2. Jag skär upp avokadon ganska tunt.
3. Delar crabsticks på mitten o sen i 3 delar på längden. Gör som ni själva vill =)
4. Dela gurkan på mitten o gröp sen ur kärnorna,, så det blir som en båt. Där ska allt gottigt ligga.
5. Dutta på lite mayo o ha sen i riset som ni trycker till.
6. Lägg på crabsticksen o tryck till så den ligger kvar.
7. Ha sen på lite ris igen för att avokadon ska stanna kvar.
8. Ha på den skivade avokadon.
9. Ja nu är det bara att dela den på mitten eller så många bitar som ni vill ha den. Sen doppar jag den i ett glas med soya plus wasabi o det ska vara starkt,, så det kittlar i näsan =)
Jag har i mer än vad som visas på bilden =)
Har i lite mayo
Blanda runt.
Ha i lite soya+wasabi såsen
Har skurit eller strimlat crabsticksen.
Skivat den goda avokadon.
Gröper ur gurkan. Jag sparar det som jag gröper ur o blandar sen med det andra som blir över,, en liten sallad.
Gurka 1 från vänster har jag i mayon, sen riset, sen crabstick, men sen glömde jag göra en bild där jag hade lagt på lite ris igen så det ska vara innan man lägger på avokadon. Tryck till allt så det ligger kvar.
Kanske inte dom finast, men jäsingens så goda.
Har delat dom på mitten.
Smaskens,, nu är det bara att tippa glaset lite o ner med gurkan o sen rätt in i munnen. Det är så det läskas bara jag ser bilden o tänker på hur gott det är.
Det var inte sista gången, det blir nog snart igen.
Hoppas att det ska smaka. Lycka Till