Över & under ugn, i mitten på 175* 19 - 21 g ca15-20 min. 15-19 g ca 10 min.
200 g Rumsvarmt/mjukt smör/margarin
4,5 dl mjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
Hallonsylt
1. Blanda dom torra ingredienserna
2. Ha i smöret o knåda tills det går ihop. Smöret ska vara riktigt mjukt.
3. Väg bollarna till mellan 19 - 21 gram.
4. Lägg dom på plåten med bakplåtspapper, jag lägger dom även i formar. Gör hålet direkt för det är så lätt att degen spricker.
5. Jag använder alltid en spritspåse när jag ska ha ner hallonsylten eller så kan man ta en vanlig fryspåse o klippa till den i ena hörnet. Det går ju även bra med sked.
6. Grädda dom i mitten av ugnen o låt dom sen får svalna på plåten. Dom går jättebra att frysa in..
Nu ska dom bakas =)
Jag försökte så att det inte skulle bli nåt spillt med sylten men jag klarade det nästan =)
Vill du ha glutenfritt så tar du ;
4 dl mjölmix
1 dl majsstärkelse
Dom ska bakas i formar.
Mamma sa - Dom var faktiskt riktigt goda =)
Hoppas att det ska smaka.
Lycka till