Mitt Nya Liv

HALLONGROTTOR.

Av Anneli Gustavsson - 2025-05-12 16:37


 


Över & under ugn, i mitten på 175* 19 - 21 g ca15-20 min. 15-19 g ca 10 min.

 

200 g Rumsvarmt/mjukt smör/margarin

4,5 dl mjöl

1 dl socker

1 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

Hallonsylt

 

 

1. Blanda dom torra ingredienserna

2. Ha i smöret o knåda tills det går ihop. Smöret ska vara riktigt mjukt.

3. Väg bollarna till mellan 19 - 21 gram. 

4. Lägg dom på plåten med bakplåtspapper, jag lägger dom även i formar. Gör hålet direkt för det är så lätt att degen spricker. 

5. Jag använder alltid en spritspåse när jag ska ha ner hallonsylten eller så kan man ta en vanlig fryspåse o klippa till den i ena hörnet. Det går ju även bra med sked. 

6. Grädda dom i mitten av ugnen o låt dom sen får svalna på plåten. Dom går jättebra att frysa in.. 

 

 

Nu ska dom bakas =) 

 

   


Jag försökte så att det inte skulle bli nåt spillt med sylten men jag klarade det nästan =)

 

Vill du ha glutenfritt så tar du ;

 

4 dl mjölmix

1 dl majsstärkelse

Dom ska bakas i formar.

 

Mamma sa - Dom var faktiskt riktigt goda =)

 

Hoppas att det ska smaka. 

 

Lycka till   

 

 

 


 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards