Mitt Nya Liv

DUMLEKOLA KAKA WITH A TWIST.

Av Anneli Gustavsson - 2020-11-28 10:45


Jag förstår inte varför det inte krymper i min frys ?? Men det är klart,, jag äter ju inget av det jag bakar.. Jag ger bort det men jag har ändå mycket annat oxo. 

 

Men nu har jag bakat dumlekola kaka med en liten twist.. Jag har inte smakat dom men mamma sa att dom var goda så jag litar på henne =)

 

När jag såg noblessen när jag handlade så tänkte jag att man kunde kanske lägga det på kakan, jag tror att det skulle vara gott.

 

Det receptet jag hade var detta; 175* . Mitten på ugnen i ca 10-12 min. Jag fick 48 stycken, dubbel sats. Receptet tog jag från mamma för många år sen men inte med noblessen.

 

400 gr margarin/smör

6 dl mjöl

2 dl socker

2 tsk bakpulver,, jag tar lite mer

Dumlekolor

Noblesse, den vanliga

 

 

Det är ju inte många ingredienser o den är så lätt att baka.

 

 

Det står ju markerat på smörpaketet men jag vill ändå väga det.

 

 

Jag vispar med elvispen ihop socker o margarinet i några minuter så det blir lite "fluffigt"

 

 

Jag blandar ner bakpulvret i mjölet som jag sen siktar ner i smörblandningen, sen vispar jag med elvispen en stund. Den blir lite smulig men sen knådar jag ihop den.

 

 

Den här lilla degklumpen är bara 1 sats så jag gjorde en till sen. Receptet är på dubbel sats.

 

 

Jag rullar dom i små bollar, något mindre än mina chokladbollar.

 

 

Sen trycker jag försiktigt ner dumlekolan,, inte ända ner till botten.

 

 

Känn med en tandpetare om den är klar. Jag använde den vanliga stickan innan men den visade inte att degen var degig så en tandpetare är mycket bättre. Så här ser dom ut när dom har bakat klart.

 

 

Ja, det blev 48 stycken. Här är det 47 stycken för mamma var tvungen att provsmaka o dom fick godkänt.

 

 

Köpte aluminium formar som jag lägger dom i för min systerson ska få kakorna. Jag frågade honom för ett tag sen om han vill ha nåt bakat o han ville ha dessa kakor så då gjorde jag dom. Men jag hoppas att han tycker att det blir gott med chokladen på oxo. Den lägger jag på så fort jag har tagit ut plåten ur ugnen då smälter dom in så gott.

 

Ja,, nåt ni kanske vill prova på.. 

 

♥Lycka Till ♥

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards