Har bakat en till kaka , dom här är så goda så det svårt att låta bli att äta dom,, men jag har inte tagit nån utan mamma har smakat dom o dom fick godkänt..
Receptet; 175* i mitten av ugnen i ca 15 - 20 minuter. Känn efter med en tandpetare, den ska vara helt torr. Lyft gärna lite på kanterna så ser du om den är klar oxo. Baka i en långpanna.
3 ägg stora frukostägg
3 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver, man kan ta lite mer
3 tsk vaniljsocker
1 dl varmt vatten,, låt det svalna lite innan du blandar i det.
Vispa ägg o socker poröst innan du har i dom andra ingredienserna. Häll ut det på en långpanna som du har bakplåtspapper på.. Sen in i ugnen i 15 - 20 min,, känn så att tandpetaren är torr.
Glasyren;
100 gr margarin/smör
1½ dl ljus sirap
1 stor blockchoklad/bakchoklad
6 - 7dl rice crisp från Kellogs. Det ska inte vara för rinnigt så ta gärna lite mer krisp.
Vispa fluffigt.
Sikta ner mjölet o bakpulvret.
Vispa med elvisp några minuter.
Kakan ska vara kall innan du lägger på glasyren.
Det är så gott =)
Smeta ut det jämt på kakan o låt den svalna lite innan du delar upp den.
Det blev 48 stycken.
La i dom i formarna. Dessa kakor ska hem till Linus ♥