Mitt Nya Liv

GUDOMLIGT GODA LAKRITSSNITTAR.

Av Anneli Gustavsson - 2021-07-28 13:31


 

Jag älskar lakrits i alla former, det är otroligt gott så när jag fick se detta receptet så var jag tvungen att baka kakan.. Jag kunde knappt hålla mig tills smöret var rumsvarmt =)  Men nästa gång får jag vänta lite till för degen blir nog lite smidigare att baka ut. Jag fick knåda den ett tag innan jag rullade längderna o man fick vara ganska lätt på handen, men det gick ju bra.. 

 

Självklart måste jag alltid smaka på degen o den var bara,, wow,, detta kan bara inte gå åt skogen med smaken i alla fall.. Sagt o gjort,, det var bara att börja knåda.

 

Sätt ugnen på 175 grader. Mitten i 12 minuter.



RECEPT; Freddas Bakning.


100 g rumsvarmt smör.
1 dl socker.
1 msk vaniljsocker.
ca 2.5 dl vetemjöl.
1 tsk bakpulver.
1 msk ljus sirap.
2-3 msk lakritspulver.


¤ Vispa smör o socker poröst.

 

¤ Blanda ner vaniljsocker, sirapen o lakritspulvret.

 

¤ Blanda mjöl o bakpulver innan du blandar det tillsammans med det andra. Knåda ihop till en deg. Det kan ta en liten stund, men det är bara att kämpa på.

 

¤ Eftersom jag gjorde dubbel sats så delade jag upp degen i 6 lika stora delar. När jag hade delat upp dom så knådade jag dom lite till innan jag började rulla ut dom. Rulla försiktigt o lägg dom sen på en plåt med bakplåtspapper.. 

 

¤ Tryck till dom lite, jag tog med en stekspade så det blev ett litet mönster men du kan ta det du känner för.

 

¤ Sätt plåten i mitten på ugnen i 12 minuter. 

 

¤ När jag hade tagit ut plåten så väntade jag ett par minuter innan jag skar upp dom med en vass kniv o sen var det bara att frysa in dom du inte redan hade ätit upp =) Ja så förbaskat goda blev dom. Farligt goda =)



 

Lakritspulvret har jag skickat efter på nätet. Tur att jag hade beställt en ny burk =)

 

 

Vispa det rumsvarma smöret med sockret tills det blir lite fluffigt

 

 

Blanda till lakritspulver, vaniljsocker o sirapen o vispar lite till.

 

 

Jag siktade ner mjölet o bakpulvret o rörde om lite till innan jag börjde knåda degen.

 

 

Det är lite smul i början men sen blir det en deg,, smaka på den,, den är så god =)

 

 

Herr lakritsgubbe är klar att rullas ut =)

 

 

Nu tog jag dubbel sats för jag ville ha många.

 

 

Jag hade ingen aning om hur tjocka dom skulle vara men detta blev bra.

 

Plattade till dom lite med stekspaden så det blev lite mönster.

 

 

Ja nu är det bara att dela upp dom. Ändarna tog slut direkt =)

 

 

Ja dom blev ganska fina oxo =)

 

   

Om jag räknade rätt så blev det 55 stycken. Dessa kommer jag att baka så många fler gånger. Det gick fort, det var enkelt o det var få ingredienser. 

 

Lycka Till o hoppas att ni hinner frysa några =) 

 

 

 
 
wiolettan

wiolettan

29 juli 2021 16:59

Dom ser otroligt goda ut. Påminner mig i utseende om några kakor som jag bakade ofta, förr i tiden, nu blir det knappast något bak längre.
Lakrits är gott, men jag ska egentligen inte äta det för hjärtat, men i denna lilla mängd går det nog bra så jag tar gärna en kaka.
Härlig gubbe du gjorde.
Kram och trevlig torsdags eftermiddag.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

Anneli Gustavsson

29 juli 2021 20:33

Nä man ska ju inte äta för mycket lakrits, jag har för mig att det inte är bra för blodtrycket ? Men jisses så gott det är.
Ja gubben fick vara med en liten stund, det är roligt att baka när det blir bra.
Hoppas att det är bra med er. Många kramar ❤❤❤

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards